Diensten

Wij helpen organisaties in de breedte met het ‘stroomlijnen’ van hun activiteiten. Kernwoorden zijn vertrouwenspersoon, verbinden van mensen en organisaties, werkgeluk, HR, marketing en communicatie, vitaliteit, toekomst. Zo werken we, samen met u, toe naar een gestroomlijnder organisatie die klaar is voor de toekomst. Een organisatie waar medewerkers graag willen werken en waar alle stakeholders betrokken zijn. Omdat ze gewaardeerd worden, omdat er samenhang in de organisatie heerst en omdat er sterk en gedragen leiderschap wordt gegeven. Stroomlijn meet, verbetert en evalueert in een constante stroom. Onderstaand enkele voorbeelden waar wij u graag mee van dienst zij.

Wilt u weten hoe gelukkig uw medewerkers zijn bij uw organisatie? Hoe ervaren zij hun werkzaamheden op dit moment?  Wilt u voorkomen dat er medewerker weglopen of zich ziek gaan melden omdat het niet functioneert? Wilt u uw medewerkers het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden en er aandacht aan ze besteed wordt?

Stroomlijn Advies biedt hiervoor de Motivatiescan aan. Een online scan waar uw medewerkers (desgewenstl anoniem) ca. 15 minuten voor nodig hebben om in te vullen. Een ideaal vertrekpunt om uw medewerkers persoonlijk te vragen hoe zij de zaken beleven. De opdrachtgever ontvangt een analyse welke toegelicht wordt. Zijn er verbeterpunten, dan kan daar aandacht aan besteed worden. En als er niets aan de hand is, heeft u als leidinggevende wel laten zien dat u de mening van uw medewerkers zeer belangrijk vindt.

Corona-proof ‘Experiences’ 

Onderling het contact houden is enorm belangrijk. Zeker in deze tijden. Even elkaar zien en een goede spirit krijgen. Wij hebben daarom geheel Corona-proof ‘Experiences’  samengesteld. Een middagpprogramma waarin lol en teambuilding centraal staan.

Het creëren van een vitale organisatie bestaat uit een aantal stappen. Doel is het opzetten van een vitaliteitsbeleid dat past bij uw organisatie en dat langdurig kan worden ingezet. Samen met u werken we toe naar een vitale organisatie waar mensen met plezier werken.

Inhoud: stakeholdersanalyse, motivatieanalyse, persoonlijk ontwikkelplan, de effecten van vitaal leiderschap, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid, het opzetten van een vitaliteitsbeleid, risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) optimale effectiviteit.

We weten allemaal dat het aanbod in de bedrijfskantine nog wel eens te wensen overlaat op gezondheidsvlak. We weten ook allemaal dat het eten van gezonde voeding meer energie geeft. Uw medewerkers moeten er immers weer de hele middag mee vooruit. Bent u ook nieuwsgierig naar een goede balans hoe we, én gezonde én lekkere, lunchgerechten kunnen aanbieden in uw bedrijfsrestaurant? Samen met u maken we een ‘op maat’ plan.

Is uw verzuim ook zo gestegen?
Het ziekteverzuim was in het vierde kwartaal van 2020 4,9 procent, het hoogste sinds 2002, zo meldt het CBS. Het ziekteverzuim was in de gezondheids- en welzijnszorg met 6,8 procent het hoogst. Daarnaast is dit het hoogste ziekteverzuim in 18 jaar tijd. Vooral in de verpleeg-en verzorgingstehuizen werd er veel verzuimd vanwege ziekte; het ziekteverzuim lag daar met 8,2 procent 1,1 procentpunt hoger dan een jaar eerder.
Vraag is: hoe voorkom ik dat mensen in het verzuim terechtkomen?
Wij hebben daarom een strategie ontwikkeld die echt anders is zodat de verzuimstijging kan worden doorbroken. We brengen inzicht wat de reden is waarom mensen verzuimen. Meer weten?

Organisaties hebben moeite om (management)teams optimaal te laten functioneren. Er zijn diverse redenen waarom een team niet in balans kan zijn. Zeker in deze tijd waarin onzekerheid en verandering grote invloed hebben op het functioneren. Het is een tijd met onzekerheden waarin thuis werken de nieuwe norm is. De juiste samenstelling van een team is gebaseerd op wederzijds respect en de bereidheid van medewerkers om elkaar door dik en dun te steunen. Slecht functionerende teams zijn de belangrijkste redenen waarom organisaties niet optimaal presteren. Met als gevolg uitval, verloop en hoge kosten voor de organisatie. Met behulp van het identity compass krijgt u 100% inzicht.

Het resultaat:
Vitale en gemotiveerde medewerkers
Vitale en succesvolle teams
Samenhang in de organisatie
Sterk en gedragen leiderschap

Samenwerken is de toekomst. Eén van de urgentste uitdagingen van onze tijd is hoe we een meer gemeenschappelijke wereld kunnen bouwen. Steeds meer organisaties ontwikkelen zich tot noem het een ‘netwerkorganisatie’ waarin op ondernemende wijze met elkaar gezocht wordt naar oplossingen en ideeën. Dat ‘verbinden’ van partijen is onze expertise. Met ruim 20 jaar ervaring met MKB, Overheid en Onderwijs kunnen wij u uitstekend helpen de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

De afgelopen 25 jaar hebben we met elkaar al zo veel zien veranderen in de wereld. En dat zal de komende 25 jaar niet anders zijn. Eén heel groot verschil is er wel. Het tempo waarmee die veranderingen zich voordoen, is enorm. Vrijwel elke sector heeft te maken met grote uitdagingen op personeelsvlak, organisatie, marktontwikkelingen en innovatie. ‘Hoe optimaliseer ik de continuïteit van mijn organisatie?’, ‘Waar wil ik in 2030 staan?’, ‘Ben ik dan de beste werkgever in mijn branche?’ Wij helpen u met uw organisatieverbetering.


Elke organisatie heeft z’n eigen specifieke identiteit. Stroomlijn Advies helpt organisaties inzicht te krijgen in waar het wel en niet goed loopt. We benaderen dit positief en helpen organisaties dit zelf op te lossen. We werken toe naar een duurzame, vitale organisatie die gestroomlijnd loopt.